Филм БОПЕТ

Филм БОПЕТ

3547c74753156130d295ee14cf561396

Филм БОПЕТ
Филмот BOPET е полиестерски филм кој се прави во мултифункционален полиестерски филм со истегнување на полиетилен терефталат (ПЕТ) во неговите две главни насоки Инженерски филм, филмот има висока цврстина на истегнување, хемиска и димензионална стабилност, транспарентност, рефлексивност, својства на бариера на гас и арома. и електрична изолација.

Филмот BOPET овозможува многу аспекти од нашиот модерен живот обезбедувајќи клучни функции за крајните пазари како потрошувачка електроника, автомобили, зелена енергија и медицинска опрема.Сепак, досега, најголемата употреба на филмот BOPET е во флексибилните структури на пакување, а неговите уникатни карактеристики го прават столб за изградба на MLP (повеќеслојна пластика) структури со високи перформанси.Филмот BOPET има неверојатна ефикасност на ресурсите и тежина на пазарот за флексибилно пакување.Иако филмот BOPET сочинува само 5-10% од вкупниот волумен и тежина, процентуалната изведба на структурите за пакување кои се потпираат на уникатната комбинација на филмот BOPET е многу повисока.До 25% од пакувањето користи BOPET како клучна компонента.

Цврст лист ПЕТ против гребење

Исчистете ги ролните ПЕТ листови

ПВЦ Мат АТТ РОЛ

Употребата на филмот BOPET
Општи цели на пакување, како што се печатење, ламинирање, алуминизирање, обложување, итн., главно се користи за цели на флексибилно пакување. Транспарентниот филм BOPET главно се користи за: блистер, преклопна кутија, пакување, печатење, правење картички, ленти со висок и среден опсег , етикети, канцелариски материјали, облога за јака, електроника, изолација, печатење со флексибилно коло, скринсејвери, мембрански прекинувачи, филмови Прозорец, филм за печатење, наметната основа, самолеплива долна хартија, лепак, силиконски слој, заптивка на моторот, кабелска лента, инструмент табла, изолација на кондензатор, филм за лупење мебел, филм за прозорци, заштитна фолија инк-џет печатење и декорација итн.

unnamed
unnamed (1)

Каков вид на БОПЕТ филм можете да направите?
Нашите главни производи: BOPET силиконски маслен филм (филм за ослободување), лесен филм BOPET (оригинален филм), црн полиестер филм BOPET, дифузен филм BOPET, мат филм BOPET, син полиестер филм BOPET, бел полиестер филм отпорен на пламен, BOPET проѕирен полиестер филм, мат полиестер филм BOPET, итн., Широко се користат во електрониката, електричните апарати, опремата за пренос и трансформација на енергија, материјалите за пакување.

Какви спецификации можете да направите за филмот BOPET?
Дебелина: 8-75μm
Ширина: 50-3000мм
Дијаметар на ролна: 300mm-780mm
ID на јадро на хартија: 3 инчи или 6 инчи
Специјалната спецификација може да се прилагоди

Карактеристики на изведба
Добра транспарентност, добра плошност на производот, добри перформанси на обработка, релативно мало топлинско собирање

unnamed (2)

Технички индекс

СТАВКА МЕТОД НА ТЕСТИРАЊЕ ЕДИНИЦА СТАНДАРДНА ВРЕДНОСТ
ДЕБЕЛИНА DIN53370 μm 12
Просечно отстапување на дебелината ASTM D374 % +-
Јачина на истегнување MD ASTMD882 Mpa 230
TD 240
Издолжување на прекин MD ASTMD882 % 120
TD 110
Топлинско собирање MD 150℃,30 мин % 1.8
TD 0
Магла ASTM D1003 % 2.5
Сјај ASTMD2457 % 130
Напнатост за мокрење Третирана страна ASTM D2578 Nm/m 52
Нетретирана страна 40

Оставете ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја